Mengenai seorang penulis...

Haritu masa Raya week kitorang pegi beraya kat rumah seorang penulis yang agak famous jugakla masa zaman 70 an dulu...Namanya Zaharah Nawawi...nama manja ngan we all is Nenek *em**..eh takleh reveal banyak2 takut nenek ni tak kasi pulak bitau nama manja dia...so, apparently she is my mother-in-law punya aunty so that makes her our nenek lah..and she lives with her aunty so that makes her aunty as our moyang and how about pangkat dia ngan my son?...hmmm...

Anyway, biasalah, bila kita tak kenal seseorang tu, kita buat dunno jer kan....tapi bila kita dah research pasal dia, barulah kita nak 'wow' rugi la hari tu tak mengenali dia lebih mendalam lagi...

Gambar nenek dalam autobiografinya

So, nenek ni sebenarnya memang hebat coz she wrote so many books already...you can just Google if nak tahu pasal dia or you can see here

Also, she has a fanclub called KEPEZI. Now I plan to read one of her books entitled Sebelum Berakhirnya Musim Bunga' , just to mendalami kata-kata penanya...hehe...and apparently she knows how to speak Japanese...haishh..memang cool la nenek nih...plus she got over 30 cats at her home....woweeee....!


2 scribz:

Iz said...

gila la 30 cats. kalau ada 30 kucing dalam rumah i, mesti terus traffic jam rumah aku, hahaha. jalan langgar2 dengan kucing.

ask your nenek to create a facebook account la :)

Almiraz said...

Oo..dia ada FB account hihihi...

Related Posts with Thumbnails