Melbourne – Day of Departure

We checked out exactly at 11 am then, no where to go, except for the town area.

DSC_0075 [800x600] Lepak-lepak depan library

DSC_0084 [800x600] He specifically requested to take picture here

Luckily my friend Nuha offered to lepak at her house before our flight back home (which was at 1 am…hahahah). Actually I wanted to experience a Sunday garage sale in Melbourne tapi apakan daya dah flight tengah malam, tak dapekla nak pegi. So, as a compensation, Nuha’s hubby bawakla kita pergi rumah mat saleh ni. Kata hubby Nuha, kalau ada belon kat tiang lampu or kat road sign, mesti ada orang buat garage sale. Kalau kat Mesia, jangan harapla, kang ada orang buat aduan berniaga tanpa lesen pulak kang. So, kitorang pun pegilah rumah mat saleh tu…. tak amik gambar pun, takkan pegi rumah orang tu amik gambar pulak?!

I bought a Donatello (TMNT figurine zaman dulu) a few other toys…costed just 50 cents. Hubby Nuha pula beli racket tennis for a dollar…murah gile. Mat Saleh tu tak peduli dah. Ko amikla I just want to get rid of the stuffs. Kata hubby Nuha, kalau rumah orang Arab diorang jual mahal so, not favourable sangat to buy from them.

Then kita sampai kat rumah Nuha. She cooked mee sanggul kung fu..best!

DSC_0100 [800x600] Mee sanggul kung fu ala Nuha

Pastu lepak/solat kat rumah dia. Belakang rumah Nuha ada pokok fig. So dapatla makan fresh fig. Selama ni selalu tengok fig kering yang my mom bawak dari Mekah jer…

25032010563 Fig still on the tree

Then lepas kenyang , we went to DFO Essendon. Pumpkin Patch sale giller-giller…best giler. I bought a denim-like cap. Nak buat apa, tak tau…..kalau-kalau la dapat anak perempuan, bolehla guna nanti. We walked sampai penat then back to Nuha’s place.

For dinner, we had ‘My Mates Pizza’. Kata Nuha it’s the best pizza around Glenroy nih…

DSC_0103 [800x600] Mmmmm..teringat Pizza Co kat Manchester Oxford Road dulu

Then, Nuha dengan rajinnya baked us a marble cake. Dia kata senang jer. I hanya mampu tengok jer lah.

DSC_0105 [800x600] Marble Cake ala Nuha

My son had a really great time coz naik tocang dia main lari-lari wif Nuha’s 3 kids. Main trampolin lagi tuh.Then, around 10 pm, hubby Nuha sent us to airport. So kitorang pun melepetlah kat situ siap flight delay lagi. Penat gila tak ingat. Dalam flight suma tido. ETA Mesia 8 am Sunday. So nice to be home! Thank you Nuha and family for your hospitality!!!

4 scribz:

Jo de Vampire Princess said...

Woah .. Kung Fu Noodles woi ! Haiiii Yaaaa! (Bruce Lee's shout out)

Almiraz said...

Haiyak haiyak......I siap kung fu masa makan that mee...ahaahah

Iz said...

Fig tu buah apekah?

Almiraz said...

Fig tu buah zaitun kot...

Related Posts with Thumbnails