Kiasu yang sangat worth it: Pureen Warehouse Sale

Lama giller tak update blog...ada connection problem kat umah, plus bulan posa ni cepat ngantok so macam malas nak tunggu load/upload all those crap...

Aritu kitorang gi Pureen warehouse Sale kat PJ jalan 19/1. Fuh, this was our first time coming to this kind of warehouse sale. Before this takde gi warehouse sale pun coz both of us tak suka crowded area. But this year, as we plan to save a lot for a new house (*wink *wink) and so we need to budget our baby purchases (like its gonna make a big difference). Most probably our tiny baby is boy so kat situ dah save banyak coz we don't need to spend so much on clothing. Plus, we wanted to experience the hassle and crowd of people rummaging baby clothes and fight for baby stuffs hehe....(crazy!).

We went out at 8am, Amir kena tinggal rumah coz we didn't want him to become sardin balik kang. And so we arrived at 8.30 ish. Orang dah ramai ok. We parked at a proper parking area RM2.00 per hour (perhatian, tepi jalan dah penuh). So, tunggulah kat depan kilang Pureen tuh.

Crowd at 8.30 am

Kiasu giller. Hubby mesti bawak PODi dia. Biar dia layan game supaya tak bosan.

Main Zombie kat PODi

Then we waited, orang pun dah makin ramai....belum pun 10 am, gate dah bukak...yippie!!!!....serang!!!!....so crowded with pregnant women and hubby...rasa macam excited pulak...dulu excited crowded macam ni bila nak tengok konsert, bila dah kawin beranak, excited gi baby gooods warehouse sale pulak....hahah

Dapat jugak serbu barang-barang keperluan baby.......actually I suka Pureen brand ni especially the powder coz bau dia wangi...Amir dulu takde pakai Anakku sangat, just Pureen..seronok pulak carik barang-barang macam masuk treasure hunt pulak....masa bayar pun ok coz orang still sibuk choosing clothes (siap duduk kat tepi pilih ok, tak larat la I nak duduk-duduk pulak)...

Counter bayar belum penuh lagi...

So, inilah hasil tangkapan masa hari tu. Masa balik tuh, Federal Highway was so jammed up coz hujan and ada accident. Kita dah on the way back while orang lain berpusu-pusu ke arah Federal..(echeh macam la suma orang nak pegi Warehouse sale nih)......so my hubby said, "inilah kiasu yang sangat worth it"...(with a smile)...heheeh




0 scribz:

Related Posts with Thumbnails