Hantaran tunang adiq

Last two weeks we all went to Melaka for rombongan pertunangan my younger brother…Just a simple ceremony of tunang…with hantaran 5 berbalas 7…..

My mom kata orang tunang takde hantar sirih junjung tapi tepak sireh….tepak sireh ni disewa from a shop in Plaza Masalam…nice kan?

DSC_0030 [800x600] Tepak sireh

DSC_0031 [800x600] Close up tepak sireh

Barang-barang lain simple-simple jer…macam kek,…mom ordered kek lapis sarawak yg best di dunia…’kek lapis cadbury-oren’…kek ni memang our favourite sangat…

DSC_0034 [800x600]Kek dihiasi flowers

Sepasang kain (untuk dibuat baju) and telekung…both letak dalam box macam ni jer…

DSC_0033 [800x600] Kotak senang

A basket of fruits……yang ni I was in charge…mula-mula tu carik buah kat Giant lah, Grocer Village lah…tapi semuanya tak best sampai la I Googled and found MBG Fruit Shop…walhal kedai MBG ni merata-rata kat Shah Alam kan…so, situ memang heaven for fruits…macam-macam buah ada…so my mom and I bought Australia’s Sweet Navel Orange (perghhh….orange ni memang best di dunia ok…tak masam macam Sunkist langsung!…manis jer manjang…), California’s Sweet Scarlet Royal Seedless Grape and India’s Pomegranate…..hasilnya ini…

DSC_0035 [800x600] Fresh fruits in a basket

Gambar kat bawah ni pulak balasan dari pihak perempuan….tema pink gitu….

DSC_0096 [800x600] Hantaran dari pihak perempuan

Pihak perempuan balas dengan sejadah, cincin, manisan, buahan, assortment of kurma, sireh junjung, kain songket and kain buat baju melayu….oops lupa pulak nak amik gambar cincin…we all tak engage orang buat hantaran pun…semuanya buat sendiri…just beli bakul and boxes yang dah siap and then beli fresh flowers…my mom suka white lily so we put them on the hantaran…

Last sekali gambar ketua yang mantap…hehe

DSC_0045 [800x600] My Amir..

0 scribz:

Related Posts with Thumbnails