Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2010

Bila baby tidur…

Orang kata banyak benda yang boleh dibuat bila baby tido i.e bila dalam pantang. Ye ke?…apart from having my own sleep (yelah, malam bangun/berjaga menyusu baby plus kalau baby cranky macamana?), facebooking (alah, ni kejap jer, bukannya the whole day pastu siap baca profile kawan-kawan) and doing the laundry (basuh baju baby, baju family lagi…pastu petang nak angkat baju, pastu lipat…)…oh yeah, plus ironing, apalagi yang boleh dibuat?…oh yeah, when you will be having a new boss with high expectations, reading work materials should be added to your list….apa?…baca work materials masa berpantang?..apa  ingat orang berpantang takde keje lain masa berpantang??…eee…stress betul…Lagi few days to start work (dahla cuti 60 hari jer..ketinggalan betul)….and I’m not looking forward…yes, especially bila appraisal tak memberansangkan….cuti pun tinggal sikit, dahtu next year boss baru masuk mesti dia ada high expectations and I’m 2 months behind…rasa macam nak resign jer….kan bagus kalau  takyah …

Motherwear Nursing Clothes

Using HopShopGo, I managed to buy Motherwear nursing clothes, which are not available in Malaysia. I can tell you that shopping using hopshopgo ni can be addictive ok…..mana taknya, your goods memang sah akan sampai, bukannya macam if you buy direct through e-bay, barang tak sampai langsung!..Taktau mana perginya, ntah-ntah disonglap oleh sesiapa…nasib baik barang yang we all beli thru e-bay tu just RM60 jer…bukan ratus-ratus…Bila you create account kat HopShopGo ni, you will also have a US address so that your goods will be shipped to that address before they are sent right to your doorstep in Malaysia. They will also promptly send an email update to you when they shipped the goods and when the goods reached port/focal warehouse.So, after a few days from order, barang pun sampai..(gumbiranya hatiku…)I bought the two nursing wear (gambar baju biru and maroon nih…)…Memang puas hati…kualiti baju pun best…addicted nak shopping kat Motherwear lagi…actually banyak lagi USA online shops tha…