Bila baby tidur…

Orang kata banyak benda yang boleh dibuat bila baby tido i.e bila dalam pantang. Ye ke?…apart from having my own sleep (yelah, malam bangun/berjaga menyusu baby plus kalau baby cranky macamana?), facebooking (alah, ni kejap jer, bukannya the whole day pastu siap baca profile kawan-kawan) and doing the laundry (basuh baju baby, baju family lagi…pastu petang nak angkat baju, pastu lipat…)…oh yeah, plus ironing, apalagi yang boleh dibuat?…oh yeah, when you will be having a new boss with high expectations, reading work materials should be added to your list….apa?…baca work materials masa berpantang?..apa  ingat orang berpantang takde keje lain masa berpantang??…eee…stress betul…

Lagi few days to start work (dahla cuti 60 hari jer..ketinggalan betul)….and I’m not looking forward…yes, especially bila appraisal tak memberansangkan….cuti pun tinggal sikit, dahtu next year boss baru masuk mesti dia ada high expectations and I’m 2 months behind…rasa macam nak resign jer….kan bagus kalau  takyah kerja!…

I selalu imagine that I’m not working tapi jaga my babies, layan diorang, bawak gi jalan-jalan then gi main-main kat Computertots ke, kat Kids Sports Gym ke, kat Gymboree ker…pastu sambil anak main, boleh gi potong rambut/rebonding/pedi mani ker….seronok kalau camtu…wake up lah …you’re dreaming …..

Hah, baby dah bangun, so kenalah stop ramblings ni dulu for now…

P/S: Lagi susah kalau baby tak tido nyenyak, sampai kita nak poo poo pun risau baby bangun and menangis…

2 scribz:

Dlynna said...

Masa dlm pantang bila baby tdo, i pun tdo!!haha..

p/s: sape boss baru?gosip2

Almiraz said...

Ada2...nanti I citer...huhu..

Related Posts with Thumbnails