Barang bawah katil

Haha....sekarang dah mula cuti sekolah maka banyak lah kenduri kahwin akan berlangsung...kalau kenduri kawin yang kena pegi tu, biasanya I will just recycle barang bawah katil...

Hah?..Apa itu barang bawah katil?...ia adalah a collection of our wedding gifts (which are unopened and some are good stuffs, some are expensive yo!) but normally kalau ikut hukum 'first-in first-out', barang yang akan diberi adalah yang kureng disukai...(macam BUKAN hukum first in first out jer...) anyway, kalau kenduri kahwin kawan rapat, memang hadiah bukannya dari sini ok, this applies only for those yang tak rapat, yang tak kenal punya....heheh.......

mystery-gift Gambar Google jer

Kenapa bagi barang bawah katil? Ia adalah kerana pelbagai sebab. Sebab yang sangat selalu ialah, tak sempat nak beli hadiah or "eh, tiba-tiba ada wedding ker?"....ini memang mengundang untuk mengambil barang bawah katil.

Bagaimana meng-cover bahawa ia adalah barang bawah katil? Haha senang jer, beli lah wrapping paper yang sangat cantik pastu hias and deco kasi lawa-lawa pastu serahkan ke mak pengantin apabila tiba hari perkahwinan tersebut...(agak keji ke?)

Apakah kesan sosial atau kesan emosional apabila kita memberi barang bawah katil? Seriously, takde kesan. Sebab? Sebab kita tak kenal pengantin tuh. Ini just to get rid of the barang bawah katil and also sebagai courtesy bila menghadiri majlis perkahwinan orang yang tidak dikenali.

Apakah reflect mengenai diri anda apabila memberi barang bawah katil?.. Errmm, that I'm not a good person? That I'm so stingy beli barang untuk wedding pun tak boleh ker?...That I am unethical?.....Hmmm...I tak kisah pun sebenarnya, yang penting ada bagi something, I'm pretty sure barang yang kitorang dapat pun barang recycle, judging from the box condition and also ada tuh, siap tulis To and From ntah sapa2 memang tak kenal. So? Ada beran? Kasi barang recycle?

3 scribz:

Iz said...

Barang bawah katil confirm tak pernah guna lagi. Lain la kalau bungkus pinggan mangkuk dari dapur pastu bagi hadiah. hahahaha..

i dapat hadiah recycle juga ke? kah kah kah

Almiraz said...

Izzy: U punya special...underground bawah katil lagi...muhahahhaah....but really, I'm excited to give it to you...and I really hope u love it....jumpa weekend ni....

Coffee Mama said...

Eh2..nape u tak approve comment i? (hehehe..padahal dah tau yg u terdelete, saje je..:-P)

Related Posts with Thumbnails