Blur dan angan angan

I don't know why, sometimes I get blur, blur yang kronik I would say. Like for example the other day when I finished praying, I sempat borak dengan my colleague; StillIda, dalam surau tuh and then left the surau. Except that, when I left the surau, I switched the lights off while she was still inside praying...yes, praying in the darkkk!! Kesian dia, dia kata macam sembahyang dalam alam barzakh sebab gelap gila! Nasib baik dah rakaat ke-4, but still, what was that??

Contoh kedua, I dah janji nak balik ngan hubby, so he usually arrives early and then he will wait for me. Normally, he would wait outside but there's one day, he waited inside. He said he saw somebody like his wife already pressing the elevator button and waiting in front of the elevator. Yes, it was me lingo-ing my bag to look for car keys (or was it my pass card? - whatever) then while waiting the elevator to come up from LG1 to 1, I toleh ke arah luar then I saw my hubby tengah tengok I. OMG I totally forgot about him!!!...Kan dah janji nak balik tadi, really don't know why I macam robot terus je tekan button lift. Can you imagine kalau I balik nonong jer tinggalkan dia?...We laughed about it. But seriously, ada penyakit ke haku ni?

I doa banyak-banyak supaya ke-blur-an ini tak terjadi lagi, especially when I'm with my kids.

The only reason that I think of is that I was thinking a lot about my job. Lately, I am not motivated to work, like I can't see the point of working (except for the money lah). I'd rather be with my kids. I want to be responsible fully for taking care of my kids. Kalau boleh work from home lagi best, or business online ker....tapi I tengok macam business online, kena femes dulu, byk followers pastu jual apa pun macam hot cakes. Bila lah I akan sampai tahap tu kan?...make money from blogging, 4-5 figures from blogging, or at least dapat cash out every month.

But.....wake up!! Realitinya kena kerja 830-545 (don't even ask me why 545) macam slave (takdela slave sangat pun sebenarnya, bila dah tak suka tu, kutuk habis la kan). Pastu bila appraisal, hanya nampak keburukan, sepanjang tahun buat keje elok2, pastu buat slack sekali, abis ruined appraisal nanti. Huh!

Kesimpulannya, terpaksalah kerja and blog je bila-bila...kalau ada rezeki murah income dari blog, even if 10 tahun lagi..tetap ku terima jua....

P/S: Mak berangan dok obersee + jaga anak-anak + jalan-jalan....maka, hilang poblem-poblem jap....kikikikiki..

4 scribz:

Mohammad Alias said...

Memang u blur yang...nasib baik i tenung u giler-giler.....kalau tak kena tinggal!!! Pasal kerja tu...i pun kalau bole nak kerja kat rumah...

Irma Ruhani said...

Salam,

Ni entry saya untuk cabaran MySuperKid.

http://mamadinahazim.blogspot.com/2011/07/cabaran-1-kelahiran.html

Coffee Mama said...

Hehehe..Maybe not blur la..Auto-reflex..Keluar bilik, tutup lampu..Turun lif, gi parking..

P/s: Your blog entry tak keluar kat my blog list..selalu missed ur entry..huhuhu

Almiraz said...

Lina: It's weird coz if u tgk Jo punya ada, tapi blog org lain suma takde....something wrong with my feeds.

I need a blog make over!!!..nak kena urut kasi betulkan semua urat2 dlm blog ni..(example, betulkan commentluv and favicon...and nuffnang ads in between posts...byk lagi lah!)

I see u have a new blog...huhu

Related Posts with Thumbnails