Aidilfitri 2011: Part 2 (Pasar Besar Siti Khadijah)

If you go Kelantan, this a pit stop that you must not miss. To tell you the truth, Kelantan memang tak berubah sejak I kecik dulu. Same as this market. But, this time I looked forward to go to this famous market. Believe me, I dreaded to come here when I was young (pada I, aktiviti di pasar ni amat memboringkan). Tapi sekarang sebab dah berzaman tak balik, nah amik ko...hubby, dad, my brothers and Amir layankan aje...kitorang pegi pasar ni macam pelancong....siap amik gambar bagai...untuk blog lah katakan...so, layankan aje the pics....

DSC_0090 Budu

DSC_0087 The only makcik around…yang lain masih bercuti

DSC_0089 Dodol comey

DSC_0086 Telur penyu…(sekarang tak makan sebab nak save the turtles…)

DSC_0100 Samba daging (serunding daging/ayam/ikan)

DSC_0096 Do spot us from afar (hehe…tapi ada orang tak meniaga so spoiler sikit gambar dengan polisterin)

DSC_0107 Amir boring menunggu

DSC_0114 Sotong?..confused.

DSC_0115 Fuh….so dangerous ok…..what if somebody runs amok in the market?

After the market we went to Bazar Buloh Kubu (just a walking distance). Here, there are a variety of Batik caftans to choose from as a souvenir or just simply for our own wear. I didn't take pictures here coz there's nothing much.

Next, we walked to the Kota Bharu Trade Centre (KTC) just because I wanted to go to eightdesignsboutique. Unfortunately, it was closed, so my money is saved there.

All in all, it was tiring as the rest of the day was spent raya-ing.

4 scribz:

Mohammad Alias said...

amir....budak bandor masuk pasar basah....tinggi betul dia lipat seluar...takut kotor la katakan...:)

Almiraz said...

A'ah memang budok bandar...kan dia berdukung masa kat area yang jual makanan tu...

Coffee Mama said...

Cantik2 gambar...:-)

Almiraz said...

Thanks Coffeemama!...Bila lagi nak ke sana?

Related Posts with Thumbnails