Sakura Fuji Restaurant, Plaza Masalam

A'ah. Tempat Teoh Beng Hock 'bunuh diri'. Anyway, since we are Japanese food lovers, (see entry on Japanese food: Kampachi Pavillion). We decided to have our dinner here to celebrate Mahani (adiq's wife) into our family (my mom siap suh I buat speech..errr...Welcome Mahani!!! --- that was my one line speech.

Ok, lets see the food food food....

IMG_0458 Kat luar restaurant

IMG_0452

IMG_0453 Edamame

IMG_0454 Tuwin pilih set apa ntah ni..

IMG_0455 Ebi Tempura

IMG_0456 Mahani pilih beef rice bowl set

IMG_0457 Set teppanyaki (ada udang, sotong, daging, and salmon)

One funny thing happened. We sat in a private room coz there were 9 of us. Kena bukak kasut semua sebab tempat dia tatami seat tapi yang letak kaki kat bawah tu, Amar punyalah suka ke hulu ke hilir coz dia bebas bergerak...then when Amir's drink came, he quickly crawled to Amir and terus je nak minum air Amir. Bila Amir tak kasi, dia tepis-tepis dengan tangan dia....amboi garangnya anak ibu nihh...semua orang gelak tengok Amar acting garang tuh...

Anyway, kalau rasa nak makan makanan Jepun, sila lah ke:

Sakura Fuji Restaurant, Lot LB 4&5, Shah Alam Mall,
Lot. 2, Jalan Tengku Ampuan Zabedah E9-E, Seksyen 9, 40100 Shah Alam, Selangor

Tel: 03-5880-8866

0 scribz:

Related Posts with Thumbnails