Tuwin dah kawin (part 1): Nikah di JB

My brother dah selamat bernikah dengan wife dia last week. Our whole family entourage telah turun ke JB for the nikah ceremony at the bride's house. The whole set up and hospitality were beyond words. Nikah diorang pukul 8 malam, when we arrived, we were welcomed by professional dancers and fireworks...fuh!...Amir and Amar were in awe for the few seconds of the fireworks.

IMG_1096  Fireworks

IMG_1095  Penari-penari

IMG_1094

Dah settle, we all masuk je tanpa kena tol. Wah, ini sudah bagus sebab my brother beriya-iya siapkan duit tapi takde tol, so save sikit la kat situ..

Bila masuk, wow wow we were in awe again sebab pelamin dia lawa sangat!!..(tapi gambar yang I amik tak lawa)…..the dais was so grand and so glittery...Pengantin pun comey..

IMG_1099 Pelamin glittery

IMG_1062  ”Berpeluh I kena interrogate ngan tok kadi…”

IMG_1059  Pengantin perempuan

Makan pun best, hospitality pun best and souvenir pun best! All in all, it was an awesome night!

IMG_1114  Souvenir nikah and wedding in JB

2 scribz:

Coffee Mama said...

COmelnya pengantin! Congrats to your bro and family :-)

Almiraz said...

Coffee mama: Hi Lina!..Thanks!!...A'ah comel kan pengantin...baju pengantin pun lawa kan?..

Related Posts with Thumbnails