Muji Pavilion KL

Mari lupakan kisah tragedi cake pops tu…hehehe…jom pegi Muji……

IMG_1657 Muji Pavilion masa belum bukak

Muji opened in April 2012…I knew about Muji when I was studying in Manchester….bila balik Malaysia memang takde la kan…..dapat pegi Muji lagi masa gi Singapore 2 years back (you can read it here)…pastu, sampai la tanggal 15 April 2012….akhirnya dapat menjejakkan kaki lagi di Muji…tapi kali ini di tanahair tercinta; Pavilion KL.

Muji memang bukan kedai yang jenis display brand kat barang, kalau korang pernah beli barang Muji, seolah-olah macam beli dari mana ntah sebab baju dia especially, takde tulis M-U-J-I kat situ, just size number jer….brand ni sesuai untuk orang yang tak brand freak, yang tak suka nak tunjuk barang dia brand apa….I paling suka stationery and barang dapur dia……

IMG_1809 Pens in Muji – adakah ini yang erasable pens itu?

IMG_1811 Bought a tracing book for Amir- it was RM45 – of course ibu simpan kat tempat rahsia, bila nak guna baru appear…ngeh ngeh ngeh

Masa nak bayar cashier tu tanya “how do you know about Muji?”…I pun cakap “ohh..I know this brand long time dy..from UK”…then he said, “yeah but this shop is not as big as the one in Singapore and Phillipines…. “….\O-o/ I buat muka paham jer…..I said “ I’ve never been to the one in Phillipines….”

Lepas ni nak tengok bila pulak Takashimaya nak masuk Malaysia….Lush pun bila……ohh..H&M kesayanganku pun bila ekk?….

0 scribz:

Related Posts with Thumbnails