Almiraz Diaper Cake No. 1

So, if you have been reading my blog, you know that I sucked at baking, for example in this entry Cake Pops Tragedy where I didn’t successfully make cake pops as how I have imagined. Thus, I have ventured into making diaper cakes instead. Haaa…yang ni baru ok sikit…(kek tipu bolehla kau nak buat kan…).

Diaper Cake 1 Red and Pink Diaper Cake for baby girl

Amacam?…ok tak?…..boleh jual tak?….alaaa takleh buat bizness aaa…you all mesti boleh buat punya, asalkan ada minat….This one I made for my hubby’s friend (wife dia baru dapat baby girl so kitorang gi visit last weekend)….tapi, yang ni simple je sebab satu tier je (eh tier tier macam accounting framework lak…oopss tercakap pasal kerja lak..)….I ada buat a few lagi tapi nanti I tunjuk…

DSC_0010

Cakap pasal kos, memang sesuai la that diaper cakes yang ada kat market ni cost around RM100 above kan?…logik la tu…barang-barang mahal especially kalau ada plush toys Lamaze tu…memang sah mahal….lagi-lagi nak yang branded-branded Mothercare bagai…takleh nak komplen ah…

Nevertheless, I enjoy making this diaper cake, although tak setanding pro..hehehheh….oleh itu, hari ini mak dah ada label baru i.e. Diaper Cake…hehehhehe..

4 scribz:

yatie chomeyl said...

ok, nti baby I lahir nk mintak hadiah diaper cake dari u *tak malu hahahaha*

Almiraz said...

Bulehhh...no prob, nk kena tahu boy ke girl...hehehe

BlueEwoke said...

omg! cutenye cake! ni confirm lazat ke tak ni? leh tempah utk bday Aqilah the monster nanti!!! hehehehe

Almiraz said...

Na,

Kalau Aqilah pakai pampers, boleh saja....no prob...diaper cake ni biasanya tuk newborn...I buat utk adik Aqilah la boleyy..*wink wink

Related Posts with Thumbnails