Malas dan Pandai Politik

Nak update blog, tapi malas...malas nak korbankan tido, malas nak tarik mouse, malas nak switch on buah epal kepada windows, malas nak edit dan watermark gambar...semua malas lah bak katanya. Maybe this is the time of the year when I just want to be malas, relax and and just don't do anything...boleh?

Well, that's not gonna happen...I have bills to pay, I have kids to look after and etc etc...so, life goes on...it's how I should respond that matters, not keep on complaining aite? So, chin up Oleen!

Since I'm already here, let me tell you something about my kids...everyday when I get home early or late (depending on traffic) my husband bathed my kids and all prep up for dinner. So when I'm back, they're either on the ipad/iphone- oh I know!....or happily playing with their toys while waiting for me to feed them. They look like a pair of well mannered kids, duduk diam je, tak bergaduh dan tak bising. And let me tell you, everyday, when I come back, kalau takde drama memang tak sahlah dengan budak-budak ni...

Naluri ibu, bila kat opis rindu-rinduan kat anak, bila balik, hati masih berbunga-bunga, cium-cium ...tapi lepas 5 minit; "Amirrrrrrr!!! Kemas mainan ni"... sambil si Amar pulak "Nak ibu, nak ibu"...nak t**, nak t**...let me tell you, memang tak tenang. Kids are not all beds of roses ok, they can be nasty at times and always cheeky and cute but in my case, pandai politik.

Mana taknya, dalam tengah merengek-rengek menangis (yang kecik kena 'time out' sebab being so difficult (taknak makan, nak BF jer), my husband finished bathing and came out all confused with why suddenly the situation was out of control. Kata husband, "tadi elok je, kenapa bila you balik semua jadik macam ni?"...(sambil spray deodorant)..

Tiba-tiba Amir cakap "Hmmm wangi la deodorant abah, best bau dia"....and tiba-tiba jugak suara rengekan si kecil tadi bertukar jadik "angi!"
........
.........
.......

...aik?!...secara tiba-tiba.....


Macamana I tak cakap pandai politik? ...yang kecik pun pandai..sebab ikut abangnya....


3 scribz:

Mohammad Alias said...

Si kecik belajar dari abang dier..Amir dari kecik sampai sekarang pandai ambik hati kalau nak something...nak marah terus tak jadi...

yatie chomeyl said...

hahha i feel u babe. mmg klu mommy ada j, perangai anak2 berubah 360dgeree. klu dgn dady or dgn atuk nenk je, elokkkkkkkkkkkkkkkkkkk je perangai diorg adoyaiiiii

Almiraz said...

Mohammad: Amir memang camtu...hihihi

Yatie: Itulah kan, rasa cam nak pasang cctv and tengok dari jauh how behaved they are..hehehee

Related Posts with Thumbnails