Lovisa

I never liked accessories. I used to wear them but everytime mesti ada leher yang gatal-gatal, pergelangan tangan merah sebab rashes, telinga yang gatal dan bernanah. Yes, memang takleh masuk ah dengan accessories nih….so, memang tak pakai and bila pakai pun just rantai emas, gelang emas and emas-emas….and I don’t like emas kuning. So end up tak pakai. Dengan anak-anak lagi, memang takleh nak vogue sangat sebab kejap lagi nak kena dukung la, kena tarikla…silap-silap habis terkirai accessories I kang…Tulah citernya. But recently, because of a colleague – eyedura ( yang suka pakai accessories to work, I pulak dah jadik terikut-ikut dah ni).
So now, everytime keluar mesti singgah Diva, F21, Chic Chic (in Paradigm Mall) and Lovisa. Just recently, I went to Lovisa (both in Setia City Mall and Paradigm Mall). Lovisa ni Aussie mari hoi. Memang best sangat accessories kat situ, tapi harganya mahal yang amat. Bayangkan satu cincin je dah RM40. Gila ke apa. So, harus je lah tengok-tengok and kalau berkenan betul-betul je baru beli. Yang bestnya Lovisa ni semua aksesori disusun mengikut warna. Senang je kalau nak carik, just ikut tema apa kita nak pakai.
Lovisa accesories heaven Lovisa in Setia City Mall
Lovisa red collection Lovisa red collection
Lovisa rings Lovisa rings – skulls are so ‘in’ today, but I tak minat skulls
Lovisa Lovisa mix colours
Lovisa blue collection Lovisa blue collection
Lovisa pink collection Lovisa pink collection
Lovisa packaging Bought meself a Lovisa necklace – as a reward for putting up with work…hahahahha
Belum tahap mampu lagi nak borong accessories kat Lovisa ni. Setakat ni I like Diva more coz they always have promotions and sales. But of course, the accessories in Lovisa are more variety compared to Diva. Cuma harga dan poket  je tak mengizinkan.
Oh, and the current promotion in Diva is get an accessories holder (a white/black bird cage jewellery wall stand at just RM14.50 when you purchase a normal priced item. I bought it sebab rasa rimas (macmla banyak accessories pun). But I like it a lot. I tak snap gambar pun sebab accessories yang ada pun tak semenggah…hehe..but it looks exactly like this:
White Birdcage Jewellery Wall StandPicture from diva.net.au
Disebabkan tak banyak accessories, now I feel like adding more!…errkk..my birthday is coming soon….. Pssstt KMel, post satu dari Melben leh?…Sana mesti murah kot (kot je…and btw I’m just joking ye KMel…..heheheh)

4 scribz:

Coffee Mama said...

Besttt lovisa! I baru gi semalam...Normal price item memang mahal2! I tengok yg ada discount jer...hahaha

Almiraz said...

Coffee Mama: Tu aa kan...mahalnya...cuma mampu tengok je lah...and tunggu masa sale (itupun kalau ada sale hahah)..

mslvoe said...

I don't wear accessories.. x reti la dear. kecian sguh diri i hahahaha

Almiraz said...

mslvoe: Nape?..tak minat ke apa?...best wooo (tetiba)...

Related Posts with Thumbnails