Amar’s Despicable Me 3rd Birthday Party

Kesian tengok my blog yang berhabuk nih. Malas gile nak update sekarang kan dah ada Instagram gitu….update sana je senang….tambah2 phone tu kat tangan je kan…Banyak benda yang nak diceritakan actually tapi perasaan malas yang maha hebat telah menimpa diriku ini….It’s been 4 months since I become a SAHM. Sungguh mencabar especially waktu petang pabila melihat ke arah katil….itu yang I kata malas tu….keje nak tido je…

Anyway, bolehla nak update sikit pasal birthday Amar yang pertama secara besar-besaran…(takdelah besaran sangat pun). Selama ni tak pernah ada birthday party pun. Makan kek and celebrate sendiri je. Since Amir had the opportunity to have his first birthday party on his 3rd one, Amar also had his when he turned 3. Fair la kan….

Let’s see his invitation card.

minion invitation card

I chose this theme because Amar is sooooo crazy about Despicable Me. He watched the show from ipad for sooo many times. Bila tengok minion kat kedai je dah excited. Suka sangat ngan Agnes especially…siap boleh tiru ayat-ayat dalam movie tu.

Lagipun it’s a trend. I went to a minion birthday party too weeks before, and ramai yang buat tema ni….so, layankan ajelah budak2 kan…

Anyway, everything was done by sweetalmiraz, from party packs to the candy buffet and photo booth as well….keluar duit jelah jawabnya kan…

minion cake Minion cake from Zurina Cakes

So everything was minion lah…

cutest minion cupcake ever Minion cupcakes sponsored by SIL 

minion cookies Minion fancy cookies

DSC_0112 Abang Amir merasmikan kek – notice Abang’s shirt. was made by sweetalmiraz too

Some of the photos captured on that day:

DSC_0087  With Adam, Tuwin and aunty Shaza – photo booth by sweetalmiraz

DSC_0074 Birthday boy played non-stop on the bouncy castle – his t-shirt also by sweetalmiraz

DSC_0090 With Naufal and aunty Mahani – before Naufal broke the minion’s stand :(

DSC_0113 Me with my instagram/bloggers friends

Bday boy The Birthday Boy – Happy 3rd birthday sayang! Semoga menjadi anak yang soleh…Aminn!

Until next birthday!

6 scribz:

Musliza Hasni said...

assalam.cake minions tu sgt la comel. i sgt la teruja tgk bouncy castle tu. Leh gitau tak beli/sewa dimana? tq

Sudila jejak di sini (",)
http://mawihasni.blogspot.com/2013/11/inner-tudung-wafiyya-anti-tembamcover.html

Siti Fatimah said...

Well prepared! good job mummy :)

Almiraz said...

Siti: Thanks siti!

Almiraz said...

Musliza: Gimme your e-mail and I'll let u know k

yatie chomeyl said...

happy bday Amar. so sad I cant make it to your bday party sebab dekat raya haji dah kan masa ni hehe

Almiraz said...

Yatie: Thank you....lenkali insyaallah...kita pun dah lama tak jumpa...heheheh

Related Posts with Thumbnails