My 3rd pregnancy

If you already have two boys you would know how exciting it is when your third pregnancy results in a girl. I have the feeling too, the excited feeling of having a baby girl in my belly. At first I didn’t want to know the gender…nak supriseeeee gitu….hampehla sebab bila nak shopping barang baby, balik2 putih, balik2 cream…agak boring di situ….I memang expected a boy coz the symptoms were the same as my previous pregnancies, cuma I was having really bad skin rashes kat kaki and tangan, sampai berparut2 kaki tangan semua, habis buruk dah kakiku. So, dalam 8 months, I decided to know the gender sebab susah weh, barang baby yang comel banyak gender/colour coded, so bila dah tahu gender nanti senang sikit nak shopping. Sekali Dr kata ada macaron…weeeee~~~~….Alhamdulillah gembira sangat.

Oh, I went for my check up kat DEMC sebab my gynae for Amar was Dr. Norleen (that was 4 years ago)….so kali ni of course la nak Dr. Norleen jugak. I heard Dr. Norleen doesn’t take new patients anymore, even masa I nak buat first chk up pun, I had to see Dr. lain coz they don’t simply bagi you kat Drs yang favourite nih. Alhamdulillah, Dr. Fairus referred me to Dr. Norleen after looking at my previous records. First check up dapat socks comel ni from DEMC.

IMG_7837  Goodies got from DEMC on my first check up - because of this goodie, I bought Frisomum and minum during my pregnancy, okla, sedap jugak rasanya

In terms of shopping, those mothers yang ada girls mesti dah expert shopping barang and baju baby girls kan….I ni baru berjinak-jinak, seriously I don’t know where to start!

Tapi pregnancy kali ni memang rekodla, paling banyak pegi baby expo, seronok pun iyer and dapat good deals pun iyer..among those yang I sempat grab were:

IMG_5776 Barut-barut yang comel yang amat from Hana’s Choice

And then I went to SACC punya baby expo where you can get Mamypoko at 50% discount. Awal pagi dah beratur, amik nombor pastu, dapat beli satu je (hampeh gile) and no newborn Mamypoko pun…(ntah pape ntah).

IMG_7371 My number masa tunggu Mamypoko – nombor ni significant sangat sebab it was my room number during my college times in MARA College Banting…hehehe

IMG_7372 My haul during the MIPF at SACC in March 2014

Lepas tu dah pandai sikit, bought these in another baby fair in IPC Damansara:

IMG_7738 Baby swaddle from Hana’s Choice, socks from Mothercare, and Carter’s sleepsuits, bodysuits and the tutu pants for just RM5 each!…crazy kan?

And then my friend from the states pun ada belikan banyak baju-baju Carters yang comel-comel sangat…and then I found out that Cotton On Kids punya baby range…sangat comel-comel!….argh I can go crazy!!

IMG_8006 These were from Cotton On Kids

In my 39th week, sempat lagi aku pegi another baby expo kat SACC (jalan pun slow…dah sarat sgt dah…)…ada banyak baju baby tapi tak berkenan pulak di hati. Cuma suka sangat kat romper yang ada pink skull ni, and tungku baby comel ni just RM15 je.

IMG_7975

IMG_7974 And dapat goodie bag…(from this goodie bag, I dah jatuh hati ngan Palmer’s Cocoa Butter body cream ni. Moist and tak wangi crazy sangat.

Ada banyak instashops jugak yang jual barang-barang baby nih…nanti masa pantang boleh terjah-terjah…hehehehe……btw, on my 37th week check up, DEMC gave a goodie bag (suka betul ngan goodie bag):

IMG_7842 Goodies got from DEMC – during later weeks

Sekarang ni I dah 40 weeks and menunggu masa je nak bersalin….bilik pun dah booked kat DEMC so doa-doakan yang terbaik dan dipermudahkan yer…terima kasih…

0 scribz:

Related Posts with Thumbnails